MANIFEST
_ An i Mar d’Amunt _

Marca sostenible

Roba i accessoris ètics, amb teixits orgànics i reciclats dissenyats des de la Mar d’Amunt – Costa Brava així és l´ànima d’ANIMA An i Mar d’Amunt.
Respecte al medi ambient, als animals i a les persones.

Confecció sostenible i certificat orgànic

Confecció sostenible amb materials com el cotó orgànic i fibres sintètiques reciclades.
Cadascuna de les peces té el corresponent certificat d’orgànic.

Producció limitada de 102 unitats per model i disseny

Només es produiran i vendran en quantitats limitades. Això vol dir que un cop s’hagin esgotat, no es reproduiran més.

Sí a allò slow i durador

Un producte que porta la paraula “llençar” en nom seu no em sembla un bon producte. Per mi un bon producte és aquell que es manté com el primer dia durant molt de temps.

No crec en la fast fashion

No crec a la fast fashion (del teu armari a les escombraries) les tendències ràpides i peribles.
Crec en els productes produïts de manera lenta i conscient, pensats per ser valuosos ahir, avui i sempre.

Transparència

Vull que sàpigues el cost de fabricar cadascun dels productes amb matèria primera orgànica o reciclada.

No faig rebaixes ni descomptes

No és la meva proposta, no hi vull jugar en aquesta lliga.
Segons la meva experiència, les rebaixes, per regla general, es centren a eliminar l’estoc acumulat.

No al greenwashing

Algunes empreses fan servir el màrqueting per donar una imatge de respecte envers al medi ambient, quan en realitat no ho procuren.
La paraula és una traducció de l’anglès greenwash o greenwashing i fa referència a l’ús enganyós del màrqueting “ecològic”.
El greenwashing vindria a ser un rentat d’imatge verd quan en realitat aquests productes o el seu mètode de fabricació segueixen sent perjudicials per al medi ambient.
Cada cop més hi ha una presa de consciència mediambiental i més persones procuren que les seves pràctiques no provoquin danys ecològics o contribueixen al canvi climàtic. Moltes empreses volen aprofitar aquest canvi de mentalitat per vendre més, distingir-se de la competència fent productes suposadament “eco”, “bio”, “orgànics” o amb altres arguments de sostenibilitat.

M’agradaria que tot el cotó fos de quilòmetre zero, però la realitat és

que el cultiu del cotó requereix períodes llargs de molt de sol, pluja moderada i temperatures càlides constants, preferiblement en sòls pesants. Les àrees de cultiu del cotó més grans es troben a la Xina, Índia, Estats Units, Brasil i Pakistan.
Una marca de quilòmetre zero és aquella que basa l’adquisició preferent de matèries primeres i proveïdors la matèria primera dels quals procedeix d’un radi inferior a 100 quilòmetres de distància respecte al consumidor i fa que més persones puguin viure dignament de la seva feina, a més d’estalviar costos de transports innecessaris reduint la petjada de carboni.

Win Win: Fem negoci junts

Tinc una estreta relació amb els proveïdors perquè junts formem un gran equip.
El paper dels proveïdors és fonamental perquè d’ells depèn l’èxit d’ANIMA An i Mar d’Amunt.
El model de negoci està basat en la Cooperació Client-Proveïdor (Col·laborem, intercanviem coneixement i tenim confiança mútua) i no en com es feia abans Confrontació Client-Proveïdor.
D’aquesta manera em puc assegurar que cadascun dels productes que dissenyo compleixen les meves expectatives i són coherents amb els meus valors. M’agrada cuidar els petits detalls com ara materials, qualitats, colors i acabats.

Packaging reciclable i zero residu

L’embalatge és reciclable i si pot ser zero residu reutilitzat.

Enviaments amb bosses biodegradables i compostables

Bosses a base de blat de moro i PBAT (copolímer aleatori biodegradable).
Al final de la seva vida útil podràs compostar-les, enterrar-les, utilitzar-les per guardar els residus orgànics o com a magatzem per les plantes.
Cada bossa compta amb instruccions per a compostatge i un codi QR per a més informació i especificacions.

Serigrafia amb tintes a l’aigua

Són les tintes més respectuoses amb el medi ambient i proporcionen un estampat tèxtil suau i resistent al temps i als rentats. És una tinta que no requereix cap dissolvent, només aigua.
An i Mar d’Amunt no utilitza tintes plastisol, que són les que habitualment es fan servir en serigrafia, per l’alt grau de contaminació que provoquen.

Peces atemporals, amb un disseny únic, original  i funcional

Totes les il·lustracions, dibuixos i pintures són creacions meves, 100% originals i fetes des de la Mar d’Amunt. Estàs comprant peces úniques i numerades.

Cada peça explica una història

Darrera de cada peça trobaràs una història i un significat.
Les il·lustracions estan inspirades en les coses meravelloses que em regala cada dia la Mar d’Amunt i el Cap de Creus.
La idea és que el disseny et sigui original, pràctic i bonic.
Si aconsegueixo que t’agradi, la fas servir durant més temps.

Perquè sento el Mar d’Amunt i el Cap de Creus com la meva llar

Aposto per fer un consum racional, consumint productes i serveis del nostre territori, tornant als orígens, protegint el nostre territori i la nostra cultura, perquè, en definitiva és cuidar de la casa on vivim.
Un consum responsable és una manera de cuidar el medi ambient i aconseguir que les persones i els animals tinguin una vida més digna i justa.

M’agrada el planeta, els animals, les muntanyes, els oceans i les persones

Per mi les marques han de creure que l’ètica i la sostenibilitat no són negociables. Primer les persones, els animals i el medi ambient i després els diners.

ANIMA An i Mar d’Amunt
_ Sustainable Brand _

Manifest Marca Sostenible

Sabies que …

La indústria de la moda (roba i calçat) és la segona que més contamina del món, sols després del petroli i és responsable del 8,1% de les emissions de carboni (CO2) a l’atmòsfera, contribuint a la pol·lució de l’aire.

Les emissions de CO2 són superiors a les que provoquen els vols de tots els avions i els enviaments marítims internacionals junts.

– – –

Per produir un parell de texans es necessiten 9.800 litres d’aigua.

– – –

A l’any llencem tonelades de roba, de les quals sols en reciclem un 1%
Si continuem amb aquest ritme es preveu que al 2.050 el sector de la moda sera el responsable del 25% de les emissions de CO2.

– – –

Es consumeixen 80.000.000.000 peces de vestir a l’any al món
Això s’ha pogut aconseguir gràcies a la producció en massa i el baix cost de peces.
El gran problema és que per confeccionar cadascuna d’aquestes peces no només es destinen diversos recursos, sinó que també es generen grans quantitats de residus. D’aquests, entre el 75 i el 85% és cremen o acaben en els abocadors.

– – –

A Espanya es malgasta 800.000 tones de materials tèxtils cada any
L’augment de la producció i el consum de roba barata està creant un problema creixent de residus i de despesa de recursos. A Espanya, el 90% de les peces que es rebutgen acaben a l’abocador, sense donar-li una segona oportunitat.

– – –

S’estima que un sol cicle de rentat de la nostra rentadora pot alliberar fins a 700.000 fibres de microplàstic i que de les 3.2 milions de tones de microplàstics que arriben a contaminar cada any el medi ambient, un 35% prové del rentat de tèxtils sintètics.
Cada cop que rentes la teva roba de fibres sintètiques, aquestes es desprenen i acaben als cursos d’aigua contaminant els nostres oceans i d’aquesta manera entren a la cadena alimentària causant també problemes a la salut humana.

– – –

Sols el 5% de las decisions de compra les prenem de manera racional.
Normalment es prenen basades en l’estatus, al sentit de pertinença. Des del neuromàrqueting se sap què fer perquè la teva part irracional sigui decisora en el moment de la compra i acabis comprant.
No em sembla del tot correcte.

– – –

I ara et convido que compris de manera racional i et preguntis. Això realment ho necessito? M’aporta valor? Per què ho compro?

ANIMA An i Mar d’Amunt
_ Sustainable Brand _

La Mar d'Amunt
La Garrotxa
El Cap de Creus